Párkapcsolat segítő

Párkapcsolati válság, hogyan tovább? Házassági tanácsadás érted, érte, kettőtökért és ha van már csemetétek, akkor érte mindenképp.


Az előző házassági tanácsadás bejegyzésemből hiányzott a témához kapcsolódó videó. Mégsem a legelső anyagot fogom először beszúrni. Miért? Mert a második videó szerintem jobban felkelti az érdeklődést. Néhány helyen visszautal a korábban felvett alkalomra, mégis ez kicsit könnyedebb hangvételű és sokkal jobban érthető.

Talán rossz volt az első felvétel?

Nem. Pusztán arról van szó, hogy az első felvétel alkalmával az előadó nagyon sok mindenről szeretett volna beszélni, de az idő rövidsége miatt ez picit darabos lett, és emiatt felületesnek tűnhet.

De távolról sem erről van szó. A program, amiről ezek a videók szólnak annyira összetett és annyira sokrétű, hogy ezt egyszerűen képtelenség egy kb 1 órás előadásba sűríteni. De nem is erről szól. Ezek az előadások a program gerincét mutatják csak be.

Arról már nem is beszélve, hogy minden kapcsolatban más-más probléma vetődik fel. És mivel mi emberek sem vagyunk egyformák, ezeket a problémákat is sokféle módon éljük meg.

Épp ezért. Kérlek, ne úgy nézd ezeket a videókat, hogy ezeken keresztül kellene megoldanod bármit is. Ezek csak egyfajta képet próbálnak mutatni arról a párkapcsolat kezelő programról, ami most alakul. És akkor itt szeretnék néhány szóban kedvet csinálni hozzá.

A program vezetője Balázs Tivadar 8 éven keresztül képezte magát a témában. Nagyon sok párkapcsolatról szóló könyvet olvasott és sok ezzel foglalkozó programot vizsgált meg. Mindezek eszenciáját fogja most a gyakorlatba átültetni. Ha most az a kérdés fogalmazódott meg benned, hogy, hogy lehet bármilyen kapcsolati kérdést pusztán elméletekre alapozni, akkor hadd nyugtassalak meg. A tanulmányozott irodalmak is a gyakorlatból merítettek és ha elindul Tivadar programja, akkor abban az lesz - vagy lehet - egy nagyon jó dolog, hogy a problémákkal küzdő párokat olyan házastársak fogják mentorálni, akik már megküzdöttek a saját kapcsolatuk buktatóival, akik túl élték közös életük nagyon kemény és valóban mély pontjait. Ők azok, akik még idejében felismerték azt, hogy változtatniuk / változniuk kell, és akik miután sok súrlódás után leépítették, mára újra felépítették egymást és a kapcsolatukat is hihetetlen magasságokba emelték.

Ez nem egyszerű dolog. Nagyon kemény munka. De ezek a párok, majd örömmel osztják meg a tapasztalataikat, miközben azon lesznek, hogy az épp válságot átélő párokat is hasonló szintekre emeljék.

És akkor itt vannak az ígért videók is:

2. felvétel: "Házasság rendszer: Van remény."



1. felvétel: "Házasság rendszer: Közös döntések és érzelmi szükségletek"



Várom az észrevételeket, hozzászólásokat, véleményeket. Beszéljük meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése