Felcserélt szerepek, vagyis a Bukásra felkészítve

Mi történik, amikor egy kapcsolatban/házasságban felcserélődnek a szerepek? Egyáltalán kinek mi a szerepe?

Ma a romantikus filmek egytől egyig egy meseszerű, de sablonos képet tartanak felénk. Mindegyik arról szól (mint régen a mesék), hogy valahogy - valahol találkozik egy fiú és egy lány, kisebb kerülők, kalandok vagy filmes csavarok után egymásra találnak, és aztán boldogan élnek, amíg meg nem halnak... Ezek azok a bizonyos klisék, amik valójában a kapcsolatok elpusztítására jöttek létre.
És jól tudjuk, hogy a való élet sosem szorítható ilyen sablonok közé.

Sokan már annyira megkeseredtek, hogy csak arra vágynak, "hogy legyen valaki aki elfogad, aki úgy szeret, ahogy vagyok és akkor már jó is lesz..." ...és jó is lenne, de figyelj!

Tudtad, hogy ki vagy képezve arra, hogy a saját kezeddel verd szét azt, amire vágysz?

Ugyanis ha megkapod, akkor vagy fel sem ismered és azért, vagy fel sem ismered, és azért kezded megváltoztatni, vagy akár még az is előfordulhat, hogy olyan tökéletesnek látod, hogy megijedsz és inkább eldobod. Mondván, hogy "ez túl tökéletes, túl jó ahhoz, hogy igaz legyen"... (ez utóbbit kis híján én is majdnem elkövettem).

Na, de mondom a fentiekhez a csapdát:
  • elvárások
  • ideák
  • szerepminták

Vagyis; vannak valamilyen elvárásaid a választottaddal szemben. Elképzeled, hogy milyennek kellene lennie a nagy Ő-nek, és ehhez kigondolsz egyfajta szerepmintát (magadnak is). Ez bizony HIBA!

Mert ez csak elképzelésekre épülő rózsaszín ködfelhő. Nem nagyon van köze a valósághoz.


Most őszintén! Mindegy melyik nemet erősíted, de tudod, hogy VALÓJÁBAN mire van szükséged? És arról van fogalmad, hogy a kiszemeltednek/párodnak/házastársadnak mire van szüksége?


Gondolkoztál már azon, hogy miért vagy boldogtalan egy papucsférfi mellett? Vagy férfiként gondolkoztál már azon, hogy miért érzed magad magányosnak egy kapcsolatban?

  • Mi a jobb a férfinek? Ha leuralhatja a nőt, vagy ha hagyja uralkodni?
  • Mi a jobb a nőnek? Ha leuralják - esetleg megfélemlítik - vagy ha egy "nyúlbélát" kap akinek folyton be kell hódolnia előtte? Hányféle és milyen játszmákra van szükség a "tökéletes recept" eléréséhez?

 Hogyan lesz harmónia egy kapcsolatban...?


  • Létezik olyan, hogy szeretet és tisztelet?
  • Lehet, hogy az egyik félnek elsősorban szeretnie kellene, a másiknak pedig elsősorban tisztelnie?
  • Hogy lehet a szeretet tisztelhető és a tisztelet szerethető? Vagy kicsi másképp: Hogyan lehet a szeretet tiszteletre méltó és a tisztelet, hogyan lehet szeretetre méltó?
  • Mit jelent, hogy az igazi szeretet, szolgája a szeretetteknek?
  • Lehet, hogy egy kapcsolatban valakinek vezetőnek és valakinek pedig vezetettnek kell lennie? Ez mit jelent?
  • És mit jelent az, hogy a vezető leteszi az életét a vezetettjeiért?

Ezekre a kérdésekre mind-mind választ kapsz a lenti videóban. :)

Figyelem! Ez a sorozat az élhető párkapcsolatokról/házasságokról szól. Illetve ennek a célnak az eléréséről. Az előadássorozat keresztény elveken, a Biblia alapján hangzik el. Akár hívő keresztény vagy, akár nem, ezt a sorozatot mindenképpen ajánlom legalább egyszer az elejétől a végéig. (hamarosan jön a többi rész is) Ha zavarnak azok a részek, amik a Bibliát említik, akkor azt picit hagyd figyelmen kívül, de a sorozat tartalma és mondanivalója ettől függetlenül mindenképp megállja a helyét a Te életedben is!

Hát akkor most ismét; öveket becsatolni, füleket hegyezni...:

Egy férfi, egy nő, egy életre 3. - Felcserélt szerepek


Ha lemaradtál az előző részekről és érdekelnek ezek is:

- Egy férfi, egy nő, egy életre 1. "Bukásra ítélve" Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.
- Egy férfi, egy nő, egy életre 2. "Szerepminták, kinek kéne lenned?" Katt a linkre, átdob a hozzá tartozó bejegyzésre és az oldal alján megtalálod a videót is.

Hamarosan újra jelentkezem! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése